尼馬大鑊面臨停賽7場

2020-09-16 09:54:57 来源:网络

巴黎聖日耳門(PSG)法甲開咧遭遇2連敗,上場對馬賽更出現打鬥事件。尼馬聲稱受到種族歧視,向馬賽後防艾華路蘇比朗出手後食紅牌。據法國傳媒報道,尼馬今次打人「斷到正」,極可能重判停賽7場!

只想同艾華路蘇比朗攬炒
尼馬賽後不斷狙擊艾華路蘇比朗,承認自己行為愚蠢之餘,亦要求同對方「攬炒」,佢喺社交網表示:「種族歧視係真實存在,但我哋唔能夠容忍,我接受自己面臨嘅處分,但同時亦希望罪魁禍首都一樣受到懲罰,嗰個人(艾華路蘇比朗)係蠢材,我中咗佢嘅計,所以我都係個蠢材。」無論如何,PSG今晚主場對梅斯嘅聯賽,都會缺少尼馬。(周四凌晨3時開賽)

不過馬賽就發出聲明,指所有隊友都可以證明艾華路蘇比朗唔係種族主義者,更批評巴西傳媒玩「起底」,公開艾華路蘇比朗嘅私人電話,令佢受到滋擾同死亡恐嚇。至於馬賽中場皮耶仲過火,貼相將尼馬個頭P喺隻狗上面,擺明寸尼馬係狗。